Dagelijks komen we in contact met klachten ter hoogte van de rug, de benen, de knieŽn en de voeten. Aelbers Podologie pakt deze problemen op een grondige manier aan.
In de praktijk leggen we volgend traject af volledig in eigen beheer
    
    Intake/Anamnese
    Uitgebreid gesprek om zoveel mogelijk informatie te achterhalen betreffende de klachten
    
Biomechanische evaluatie bestaat uit
  - Biomechanische hoekmetingen
Tijdens deze tests worden de bewegingen van de gewrichten getest naar hoeveelheid en kwaliteit van beweging.
    
  - Testen van spierlengte en spierkracht
Vaak liggen verkorte of verzwakte spieren aan de basis van klachten. Bijvoorbeeld: De core-stability dient te worden bekeken om klachten in een dalende keten eruit te halen. Er kunnen klachten ter hoogte van de knie ontstaan doordat de excentrische spierkracht ter hoogte van het bekken onvoldoende is.
    
  - Statische inspectie
Hier wordt de algemene houding en (bekken)symmetrie geŽvalueerd
    
  - Video ganganalyse en Ėloopanalyse
Door middel van een High Speed Camera (230 fps) wordt de beweging van het lichaam in het algemeen en de voet in het bijzonder geŽvalueerd.
    
  - Computergestuurde drukmetingen
Door middel van dynamische plantaire drukmetingen kunnen we bepaalde functieproblemen gemakkelijker erkennen of bevestigen. Deze test is een belangrijk middel voor cross-validatie tussen de verschillende testen.
    
  - Bespreken van de resultaten en voorgestelde therapie:
Functionele zolen:
De voornaamste behandeling van de podoloog zijn de functionele zolen. Met deze zolen wordt getracht het ganse bewegingsapparaat, de voet in het bijzonder, zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Siliconetherapie:
Deze therapie heeft als doel de tenen te beschermen wanneer er drukletsels op, en voornamelijk tussen, de tenen ontstaan door druk en wrijving.
    
    Maatname/3D scan
    Een uiterst precieze 3D laserscanner neemt de maat van de voeten.
    Deze individuele afdruk dient als basis om de functionele zolen op te vervaardigen
    
  - Vervaardigen en aflevering van de functionele zolen
Het vervaardigen van de zolen gebeurt in eigen huis. De podoloog die de tests deed, maakt zelf ook de zolen, zodat deze zijn appreciatie van de functie kan vertalen in een perfect op maat gemaakte functionele zool. Deze functionele zolen worden met de nodige aandacht en instructies afgeleverd zodat de patiŽnt weet wat hem te wachten staat.
    
  - Spierversterkende oefeningen en stretchoefeningen
Bij beperkte problemen met spieren of gewrichten worden oefeningen meegeven zoals stretching, core-stability training.
    
  - Gratis her-evaluatie/controle na zes weken
Na zes weken wordt bekeken of de zolen het gewenste effect hebben. Bovenstaande dynamische tests worden dan opnieuw uitgevoerd maar dan met de zolen aan. Indien nodig worden deze zolen bijgestuurd.
    
  - Interdisciplinair
De podoloog houdt er steeds rekening mee dat klachten een oorsprong kunnen vinden buiten het vakgebied. Indien er twijfel is dat de klacht niet tot ons vakgebied behoort, zullen wij verwijzen naar de juiste discipline. Dit gebeurt steeds in samenspraak met de huisarts, die hierin uiteraard een centrale rol speelt.
Zo zal er, bij ernstige problemen via de dalende kinetische keten, steeds samengewerkt worden met een kinesitherapeut, manuele therapeut of osteopaat.
Ook vinden we een nauwe samenwerking met (medische) pedicures waardevol.
    
Schoenadvies